T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - ÇAMÇEŞME İMAM HATİP ORTAOKULU

Bilişim Haftası Kutlu Olsun!

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.    

Ülkemizde bilgi teknolojileri ile ilgili farkındalığımızı artırmak, olası olumsuz süreçlerle ilgili bizi bilgilendirmek ve bilişim teknolojilerinin önemini hatırlatmak için Mayıs ayının ilk haftası Bilişim haftası olarak kutlanmaktadır.

 

*Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi, teknolojik cihazların güvenli ve verimli kullanımıyla ilgili çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi Tıklayınız. 


*Rehberlik Hizmetleri ve AR-GE daire başkanlıklarınca UNİCEF desteğiyle bilinçli internet kullanımı için her kademede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik e-broşürler hazırlanmıştır.

ORTAOKUL

Ortaokul Öğrenci Broşürü Tıklayınız.

Ortaokul Öğretmen Broşürü Tıklayınız.

Ortaokul Veli Broşürü Tıklayınız. 

Ortaokul Veli Broşürü (Arapça) Tıklayınız.

 

*Sosyal medyanın olumsuz etkilerinden bazıları; bağımlı olma, zihinsel olarak olumsuz etkilenme, popüler kültüre bağımlı olma ve ayak uydurma yarışına girme, zaman kaybı vb. gibidir. Bunların önüne geçmek için bilinçli ve yeterli kadar zaman geçirmek önemlidir.

Bu anlamda ebeveynlere tavsiyeler:

1. Her şeyden önce çocuğunuzla iyi bir iletişim içinde olunuz.

2. Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarın çocuğun odasında olmamasına, evinizin ortak kullanım alanı içinde olmasına dikkat ediniz.

3. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da ebeveyn olarak çocuklarınıza iyi birer örnek olunuz. Bilinçli ve Güvenli internet kullanım kurallarını öğreniniz ve uygulayınız.

4. Çocuğunuzun internet kullanımını sık denetleyiniz. Hangi sitelere girdiği, hangi sohbet ortamlarında bulunduğu konusunda fikir sahibi olunuz.

5. İzin alınmadan internet üzerinde tanışılan bir kişi ile yüz yüze görüşme yapılmayacağını çocuğunuza anlatınız.

6. Çocuğunuza, internet ortamında yeni tanışılan kişilerin her zaman kendileri ile ilgili doğru bilgiler vermeyebileceği, kimlikleri ve yaşlarıyla ilgili yanıltıcı bilgiler verebileceği gerçeğini anlatınız.


*Teknoloji ile İlişkiniz Nasıl Olmalı?

Spora ve hobilere vakit ayırın. Bilgisayarınızla sırdaş olmayın. Ailenizle daha fazla vakit geçirin. Mutlaka zaman sınırlaması koyun. Kitap okumaya kesinlikle vakit ayırın. Öğrenmeye ve ödevlerinize vakit  ayırın. Dışarıda oyuna ve dinlenmeye vakit ayırın. Doğayla vakit geçirmenin rahatlatıcı etkilerinden yararlanın. Telefon yanınızda olmadan da dışarı çıkabileceğinizi unutmayın.

Teknoloji Bağımlısı Olmamak İçin:

Program yap!

Başka alternatifler oluştur!

Spor yap!

Zaman sınırlaması koy!

Dışarı çık!

Gerektiğinde yardım al!

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2024 - Güncelleme: 09.05.2024 14:57 - Görüntülenme: 88
  Beğen | 1  kişi beğendi