İSTANBUL / PENDİK - ÇAMÇEŞME İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

Okulumuz rehber öğretmeni tarafından öğretmenlerimize yönelik "Öğrenciyi Tanıma Teknikleri" konulu sunum yapıldı. Bireyi tanımanın amacı, öğrenciyi tanımanın gerekliliği, öğrenciyi hangi yönlerden tanımak gerektiği, bireyi tanımada uyulması gereken ilkeler, bireyi tanıma teknikleri (anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram, testler, test dışı teknikler vb.) hakkında bilgiler verildi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi. 5-A sınıfı öğrencilerinin sunduğu şiir dinletisi ve 6-B öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ile milli şairimizi andık. 7-B sınıfı öğrencilerinin seslendirdiği İstiklal Marşı Oratoryosu coşkuyla dinlendi. Öğrencilerimizin yaptığı resimler okulumuzda sergilendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

LGS sınavına girecek son sınıf öğrencilerimize üst eğitim kurumları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı, geziler düzenlendi.

Ara

27 – 28 Aralık 2022 tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerimizle Pendik Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesine tanıtım gezileri düzenledik. Öğrencilerimiz lise ortamını gözlemlediler ve LGS' ye hazırlandıkları bu zorlu süreçte çalışma isteklerini arttırdılar.

Ara

Okulumuz 5E ve 5F-Dil sınıfı öğrencileri Ramazan Ayı ve Önemi ünitesi kapsamında yaptıkları etkinlikleri koridorda sergiledi. Öğrencilerimizin ellerine sağlık...

Ara

22 ülkede yaklaşık 422 milyon nüfusun anadil olarak konuştuğu Arapça, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği altı resmî dilden biridir. "UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar üzerine tüm dünyada kutlanan "18 Aralık Dünya Arapça Günü" okulumuz öğrencileri tarafından Arapça öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı tiyatro ve koro gösterileri ile şiir ve konuşmaların diğer öğrencilere sunulduğu programda ortaya güzel görüntüler çıktı.

Şbt

İmam Hatip okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda akrostiş ve kompozisyon yarışması düzenlendi. İmam hatip okullarının misyonu ve tarihçesi ile ilgili yapılan çalışmalar panoda sergilendi.

Şbt

Okulumuzun uygun mekânları öğrencilerimizin hat ve tezhip çalışmalarıyla donatıldı.

Şbt

Okulumuzda askıda kitap uygulaması başlatıldı. Öğrenciler okudukları kitapları birbirleriyle değiş tokuş ederek daha fazla kitaba ulaşmaları amaçlanmıştır.

Şbt

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulunda ayrı bir başlık açılarak öğrencileri motive etmenin yolları konusu zümreler bazında teker teker görüşülerek ele alındı.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile 21 Aralık 2022 Çarşamba günü LGS sınavı öncesi Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi gezisi yapıldı.

Kas

Okulumuz öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde Pendik Belediyesi Esenler Bilim Merkezi'ni ziyaret etti.

Kas

Okulumuzun 8-A sınıfı öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel hazırladıkları tiyatro gösterisini öğretmenlerine ve arkadaşlarına sergiledi. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri 11 Kasım 2022 Cuma günü saat 10.30'da ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini sınıflarında uygulayarak deprem tatbikatı gerçekleştirdi. 12 Kasım Cumartesi günü saat 18:57'de ulusal çapta tatbikat düzenlenecektir. Velilerimizin öğrencileriyle birlikte ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini uygulayarak tatbikata katılmaları önemle rica olunur.

Afiş ve Çök-Kapan-Tutun videosuna aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.